Săptămâna Carității


Săptămâna 4-11 martie, în cadrul Acțiunii Catolice este dedicată în mod special CARITĂȚII. În acest sens, și membrii Acțiunii Catolice din Onești au încercat să se implice  într-un mod sau altul, pentru ca această săptămână să dea roade. Astfe, după ce în timpul săptămânii s-au adunat alimente pentru , sâmbătă, 10 martie, tinerii și copiii parohiei noastre, împărțiți în trei echipe, au mers la o parte din bolnavii parohiei noastre, nu atât pentru a duce aceste alimente, dar și pentru a face o rugăciune împreună.

Această săptămână este propusă pentru a da ocazie membrilor să trăiască experienţe comune de caritate faţă de cei mai nevoiaşi şi să reflecteze asupra valorii demnităţii umane, indiferent de condiţia în care se găseşte o persoană. Versetul biblic propus scoate în evidenţă tocmai atitudinea care trebuie să fie specifică unui creştin: efortul de a aduce „în faţa” lui Isus pe cei care sunt încercaţi de suferinţă, chiar dacă există multe piedici pentru a face aceasta. În fragmentul evanghelic bărbaţii care aduc pe cel paralizat la Cristos nu se sperie de mulţimea numeroasă, ci caută soluţii pentru ca cel bolnav să primească darul cel mai de preţ: sănătatea!

Papa Benedict al XVI-lea în Mesajul pentru Postul Mare din acest an îndeamnă tocmai la caritate. Tema Mesajului este: „Să fim atenţi unii faţă de alţii pentru a da impuls carităţii şi faptelor bune” (Evr 10,24). Sf. Părinte spune la începutul Mesajului: „Postul Mare ne oferă încă o dată oportunitatea de a reflecta asupra inimii vieţii creştine: caritatea. De fapt, acesta este un timp propice pentru ca, ajutaţi de cuvântul lui Dumnezeu şi de sacramente, să reînnoim drumul nostru de credinţă, atât personal cât şi comunitar. Este un parcurs marcat de rugăciune şi de împărtăşire, de tăcere şi de post, aşteptând să trăim bucuria pascală.” 

Album foto: http://prconesti.ro/album-foto-2012/?album=2&gallery=18

[quotcoll orderby="random" limit=1]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*