Pelerinajul Crucii și icoanei Zilelor Mondiale ale Tineretului la Onești


Miercuri, 15 octombrie 2014, a fost zi de pelerinaj în comunitatea noastră.

Crucea şi icoana Maicii Domnului, simboluri ale Zilelor Mondiale ale Tineretului din întreaga lume au fost aduse la Onești în cadrul unui pelerinaj care a pornit din Polonia, țara gazdă a ZMT 2016.
Momentul a fost organizat de către Episcopia Catolică de Iași prin Oficiul pentru pastorația Tineretului și asociațiilor și este menit să anime grupurile de tineri în ideea apropiatei celebrări a Zilei Mondiale a Tineretului de la Cracovia.

Celebrările au început la ora 11.00 cu primirea Crucii și icoanei ZMT în fața bisericii parohiale. Au urmat 2 ore intense de rugăciune, adorație, cântece dar și recitarea Rozariului.

Au condus acest moment de rugăciune pr. Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru tineri, pr. Toma Rediu, parohul comunității, pr. Dominic Ciobanu, vicar parohial.

A fost un frumos maraton al rugăciunii, bine gustat de către un număr impresionant de credincioși. Au colaborat la buna desfășurare și reușită: Parohia Catolică Onești, Frații Capucini, elevi și profesori catolici ai liceelor din Onești dar mai ales din Liceul Teologic din localitate care au venit împreună cu profesorii lor la acest eveniment.

După încheierea celebrării, cei prezenți au avut ocazie să se apropie și să venereze în liniște Crucea și imaginea binecuvântată a Maicii Domnului ce dorim să ne ocrotească permanent în drumul vieții.

Cristi Scripcaru

[quotcoll orderby="random" limit=1]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*