Din nou Advent


Ce repede a trecut timpul! Și parcă am mai fost pe aici… Parcă a mai fost Advent.
În nemiloasa viteză cu care ne ducem zilele, noi, oamenii de azi, suntem adesea purtați în timp cu impresia ca acesta trece anormal de repede dar și că în anumite locuri am mai fost, cu anumite persoane ne-am mai întâlnit, le cunoaștem de nu știm unde… sau că am mai făcut lucrul acesta sau pe celălalt.

Despre Advent, dați-mi voie să vă luminez, ați mai auzit, l-ați mai trăit, e din nou așa cum e în fiecare an: cu patru duminici înainte de Crăciun.
Ceea ce nu ați mai văzut și nu ați mai auzit sunt târgurile de Crăciun organizate cu o lună și ceva înainte de Crăciun, reclamele de la TV cu „berea albastră” de deja vreo două săptămâni, magazinele deja ornate de Crăciun, ofertele „foarte tari” la chestii de care (vă zic sigur) nu aveți chiar nevoie etc.

Adventul este despre un lucru foarte important pentru zilele noastre: așteptarea/răbdarea de a sărbători în ziua, pentru motivul, așa cum se cuvine… condiție fără de care nu poți înțelege Nașterea lui Isus și nu poți avea un câștig spiritual.

Pentru mine coroana de Advent este un ceas. Ea îmi arată, cu fiece lumânare aprinsă, așteptarea primilor părinți, profețiile, speranțele și dorul celor ce nu au avut bucuria să Îl cunoască nici măcar prin alții pe chiar Fiul lui Dumnezeu.
Bucurați-vă de Advent! Și acesta trece repede… A mai fost, va mai fi dar nu se poate fără el pentru „Un Crăciun fericit!”

[quotcoll orderby="random" limit=1]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*