Campusul parohial pentru copii, 7-11 iulie 2014


În perioada 7-11 iulie 2014, în parohia noastră, „Ss. Petru şi Paul”, s-a desfăşurat tradiţionalul campus pentru copii. Timp de aproape o săptămână, copiii parohiei şi-au petrecut vacanţa activ: cu jocuri, dansuri, concursuri dar şi în ascultarea cuvântului lui Dumnezeu, prin cateheze şi participarea la Sfânta Liturghie, în fiecare seară.

Circa 100 de copii şi peste 20 de animatori ai Acţiunii Catolice a Tinerilor din Oneşti, coordonaţi de pr. vicar Dominic Ciobanu, au încercat timp de o săptămână să descopere în sufletele lor cea mai frumoasă comoară – credinţa.
Fiecare zi a început la orele 8.30 în numele lui Isus – Domnul credinţei (cu o rugăciune), continuând apoi cu prezentarea unui montaj artistic, comentat şi analizat la cateheza zilnică. Între aceste momente importante ale dimineţii au fost presărate foarte multe momente de joc, concursuri, dansuri, bansuri sau câte o mică gustărică.

În a doua parte a zilei, începând cu orele 17.00, participanţii se revedeau în Sala Tineretului şi puneau la cale momentul fiecărui grup pentru marele spectacol de final. Ziua era întregită cu participarea la Sfânta Liturghie de seară, de la orele 19.00. A fost o adevărată bucurie să vezi atâţia copii participând la jertfa lui Cristos, în fiecare seară.

Parcurgând paşii, însoţiţi de cei mari, copiii parohiei noastre au descoperit cu siguranţă comoara din sufletul lor – credinţa, comoară ce trebuie sporită şi păzită de indiferenţa şi răutatea lumii de azi.

Finalul acestui frumos maraton în căutarea comorii din suflet a fost încununat de spectacolul oferit părinţilor şi tuturor doritorilor, în ultima zi, vineri, 11 iulie, începând cu ora 10.00 în Sala Tineretului.
Cristian Scripcaru
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos

[quotcoll orderby="random" limit=1]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*