Amintiri din Vacanța Mare: Campusul parohial pentru copii


În perioada 20-26 august 2018, parohia noastră a trăit zile minunate, pline de rugăciune, joc și voie bună, pline de farmecul copilăriei, o săptămână de neuitat în compania lui Isus, aproape de biserica și preoții noștri.

          Campusul parohial pentru copii a avut ca temă „Iosif – regele viselor” și a presupus parcurgerea unui program foarte antrenant, dispus în două părți: dimineața, între orele 8.30-12.30: întâlnirea cu animatorii, adunarea copiilor, bansuri, rugăciunea, intonarea imnului campusului, momentul catehetic, o gustare, urmată de noi jocuri și bansuri; după-amiaza, cu toții se adunau din nou la ora 16.00 pentru o nouă repriză de activități interesante, ateliere și pregătirea pentru celebrarea Sfintei Liturghii. După rugăciunea Rozariului și celebrarea Sfintei Liturghii de la ora 19.00, la ora 20.00 era anunțată echipa cu cel mai bun punctaj din ziua respectivă.

Copiii parohiei și animatorii lor au parcurs cu mult entuziasm traseul istoriei lui Iosif din Vechiul Testament, învățând despre familie, speranță, dreptate, iertare și multe alte virtuți creștine atât de utile formării lor umane și religioase.

Realizat la inițiativa părintelui paroh, Gheorghe Cojocaru, ajutat de părinții vicari Iulian Năiță și Claudiu Ciubotaru, campusul a adunat circa 90 de copii de care au avut grijă aproximativ 25 de tineri animatori, vrednici și ascultători.

Momentul culminant al campusului a fost atins în ziua de duminică, cu Sfânta Liturghie de mulțumire, concelebrată la ora 8.30. Imediat după Sfânta Liturghie, pe platoul din fața bisericii parohiale, copiii, organizați pe echipe (roșii, verzii, galbenii și albaștrii) au realizat un mic moment artistic, arătându-le părinților și bunicilor lucrurile frumoase pe care le-au învățat în săptămâna de campus.

Mulțumim Domnului pentru momentele frumoase, preoților din parohie pentru inițiativă și susținere, binefăcătorilor, animatorilor, părinților și copiilor, pentru participare și implicare!

Sperăm din inimă ca parcursul nostru spiritual să nu se oprească odată cu acest campus, ci să continuie mereu prin participarea săptămânală la catehezele, întălnirile și celebrările ce se vor desfășura în tot timpul anului.

Imagini de la campusul parohial puteți vedea aici.

Felicitări tuturor!

 

Animatorii

[quotcoll orderby="random" limit=1]