A venit iar Crăciunul…


A venit iar Crăciunul: al 5-lea, al 10-lea, al 20-lea, al 50-lea. Am trăit de mai multe ori, de mai multe zeci de ori această sărbătoare, fiecare după vârsta pe care o are. Dar, am trăit sau am (pe)trecut? Ce înseamnă a trăi? A trăi înseamnă a viețui, a exista. Ei bine, cum viețuim noi, cum existăm de Crăciun? Care este suflul vieții noastre? Ce ne face să existăm? Vacanța, concediul, întrunirea familiei, ieșirea cu prietenii la masă, o excursie, bradul împodobit, cadourile, colindele,…? Da, toate sunt bune, dar nu suficiente. Toate sunt folositoare, dar nu esențiale. Ce este esențial de Crăciun? Ce sărbătorim de Crăciun? Brazi, cadouri, lumini, întâlniri, mâncare și băutură, relaxare? Nu! Sărbătorim nașterea Fiului lui Dumnezeu, venirea pe lume a unui prunc salvator, salvarea omului. Iată care este cadoul, lumina, relaxarea: Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, cel care va lua asupra sa păcatele noastre, cel care va muri pentru noi.
Să nu denaturăm așadar semnificația acestei sărbători. Să învățăm noi și să-i învățăm și pe alții esența Crăciunului, care nu este altceva decât gestul suprem de generozitate arătat de Dumnezeu nouă; este rememorarea întrupării lui Dumnezeu pentru salvarea noastră din păcat.
„Dacă în fiecare zi Crăciunul ar veni, ce bucurie ar fi”, spun versurile unui colind. Este poate mai multă bucurie de Crăciun decât de obicei, dar de unde și de la cine provine această bucurie? Dacă provine de la cele enumerate mai sus, atunci vorbim de o bucurie trecătoare și poate incompletă. Dar dacă provine de la Pruncul Isus, Mântuitorul, bucuria care carecterizează această sărbătoare va fi una trainică, cuprinzătoare și binefăcătoare pentru noi (suflet) și pentru cei din jurul nostru. Să avem așadar, o bucurie molipsitoare!
Crăciunul este Nașterea Domnului nostru Isus Cristos, nu sărbători de iarnă!
Să regăsim deci adevărată semnificație și bucurie a sărbătorii Crăciunului, să ne lăsăm pătrunși de toate acele daruri pe care ni le-a inspirat Mântuitorul Isus prin venirea sa în mijlocul nostru: iertare, generozitate, pace, bucurie, speranță, iubire…
Vă dorim tuturor zile binecuvântate de Pruncul Isus, zile pline de har și de bucurii!
Crăciun fericit!

[quotcoll orderby="random" limit=1]

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*